Csecsemőmasszázs Oktatás indul

Csecsemőmasszázs Oktatás indul,

a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központban, a Prosperitas  Vitae Egyesület szervezésében.

Image 3

A csecsemőmasszázs ideális lehetőség arra, hogy megkönnyítse és támogassa a csecsemő és szülei közötti szeretetteljes kapcsolat kialakulását, mivel a kötődési folyamat minden elemét természetes módon magába foglalja.

A csecsemőmasszázs elősegíti az erősebb szülő-baba kötődés kialakulását és a családközpontú értékek megerősödését. Célja, hogy segítse gyermekeink  testi, szellemi, lelki  fejlődését, valamint az egészséges kapcsolatok kialakításának és fenntartásának képességét- egész életre szólóan.

 Image 2

Kiknek ajánlom a babamasszázst?

A Vimala McClure által kidolgozott csecsemőmasszázst ajánlom elsősorban a kisbabák szüleinek, anyáknak-apáknak, azzal a céllal, hogy a szülő-gyerek között kialakuló kötődés ezáltal is erőteljesebbé válhasson. Ugyanakkor, de nem utolsó sorban, a kisbabáknak, hogy szeretetteljes érintést tapasztalhassanak, és egészségesebbek legyenek. A módszer alkalmazható megnyugtatás, ér- és nyirokkeringés fokozás céljából, hasfájás és vele járó panaszok illetve hasonló jellegű nehézségek enyhítésére, avagy megoldására.

A csecsemőmasszázs születéstől egy éves korig alkalmazható, speciális esetben 6 – 7 éves életkorig is.

A teljes képzés ideje 5 alkalom, időtartama kb. 1-1,5 óra.

Minden alkalommal átismételjük az előző ismereteket, valamint újabb masszázsmozdulatok megtanulására kerül sor, a végén pedig mozgáskoordinációs gyakorlatsor lesz a záró-meglepetés.

Bővebb információt a Központ titkárságán, az alábbi elérhetőségen találnak.

Figyelem: A helyek száma korlátozott!

- Helyszín: Csíkszentmárton, Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ

Főút 360/1, Tel: 0266-332100.

- Időpont: Hétfő, 11:00-12:30.

 

Szeretettel:

Péter István,

Nemzetközi Okleveles Csecsemőmasszázs Oktató, C.I.M.I.

‘Movement Analysis &Education Strategies for Treatment of children with Cerebral Palsy and similar neurological conditions’

MAES Therapy Course   -  Romania   2015
‘Movement Analysis & Education Strategies for children with Cerebral Palsy and similar neurological conditions’

Accreditation
This is a first class course that we are  confident you and your colleagues would be happy to join.

This course is an exciting new course for the benefit of experienced paediatric  therapists to develop their skills to become a better clinician.

It is a new course, led by Jean-Pierre Maes MSCP, who is one of the most experienced  NDT-Bobath Senior Tutors in the world. He has a high reputation amongst paediatric therapists, who know the value of his knowledge and teaching.

The Programme of this  course is based upon his  20 years experience of teaching treatment approaches to children with Cerebral Palsy and similar neurological movement disorders.

As a new course, it hasn’t yet had the time to gain credit compared to long-running courses, however, this will change with time as more MAES Therapy course are run.

The course will be credited by the MAES Therapy Centre, London  and all participants who successfully complete the course will be Registered as ‘MAES Therapists’ and shown on the MAES Therapy website.

Jean-Pierre is a Member of the Chartered Society of Physiotherapy, UK  and registered with the HCPC – Health and Care Professions Council, UK – a government organisation.

For your information, in 2015,  this  4-Week MAES Therapy Course is  also being organised and run for experienced therapists in  Croatia, Dubai, Thailand, Czech Republic, South Africa.  The Physiotherapy Associations in these countries are welcoming MAES Therapy courses.

The best ‘accreditation’ is from fellow professionals who judge and value the course and the new knowledge and skills they gain.
For your information,  we attach  some comments from therapists who attended the MAES Therapy Course in Zagreb earlier this year.
You can also see these comments and others on the MAES Therapy website :

http://www.maestherapy.com/reccomendations/

 

The introductory course is being organized by the Association Prosperitas Vitae in Cluj Napoca, on December 20, 2014.

For further information please contact us by email: prosperitasvitae@yahoo.com

MAES terápia – a képzés részletei

Mozgásanalízis és fejlesztési stratégiák cerebrál parézis és hasonló idegrendszeri állapotok kezelésére gyermekkorban

December 20-án, a Prosperitas Vitae (korai fejlesztést támogató) egyesület szervezésében, Kolozsváron  lehetőség nyílik arra, hogy az erdélyi és magyarországi szakmai közönség betekintést nyerjen a világszerte művelt mozgásterápiák alapját képező NDT (neuro developmental training) koncepciójába és ízelítőt kapjon az NDT alapjain kifejlesztett MAES terápia működéséből. A bemutatót és a 4 hetes tanfolyamot Budapesten is meghirdetjük.

A bevezető kurzusra azok jelentkezését várjuk, akik diplomás szakemberként, központi idegrendszeri sérüléssel élő gyermekekkel foglalkoznak. 

A tanfolyamot elvégzők elsők közt válnak jogosulttá arra, hogy Erdélyben  a MAES terápiát a londoni MAES Terápiás Központ akkreditációjával folytassák.

A kolozsvári bevezető kurzuson 30 fő vehet részt, a kolozsvári 2 x 2 hetes tanfolyamon a résztvevők száma, a két országból 14 főre limitált. Nagyobb arányú érdeklődés esetén 2015. második felében újabb tanfolyamot indítunk. A most meghirdetett bevezető kurzusra a részvevőket a létszám beteltéig, a bejelentkezés sorrendjében regisztráljuk.

A jelentkezési lap letölthető innen.

Bevezető kurzus:

Kolozsvár, 2014. december 20, szombat

Maes Maes

 

 

KÉPZÉSI LEHETŐSÉG: MAES BEVEZETŐ KÉPZÉS

 

EGYEDI KÉPZÉSI LEHETŐSÉG !   GYÓGYTORNÁSZOKNAK CSAK  KOLOZSVÁRON !

Bemutató:   2014. dec. 20.

4 hetes tanfolyam:  2015. júl.13-24   és  2015. szept. 7-18 között

 • Elérhető áron, élő demonstrációval, gyakorlási lehetőséggel
 • A világhírű Bobath módszer alapjaira építve
 • Jean-Pierre Maes, nemzetközileg elismert belga szakember első alkalommal  Kolozsváron
 • Barátságos, kipróbáltan hatékony, a gyermek állandó  játéktevékenységébe is  beépíthető rehabilitációs technikák
 • Egyénre szabott fejlődési stratégiák és útvonal kidolgozása
 • A gyermek észre sem veszi, hogy gyógytornára jár

MAES TERÁPIA – BEVEZETŐ TANFOLYAM

1-napos, bevezető tanfolyam az agyi bénulásos (CP) és hasonló idegrendszeri fejlődési-, és mozgászavarral élő gyermekek kezelésének, gondozásának egy új dimenziójába.

 Terapeutáknak (gyógytornász, foglalkozás-terapeuta, beszéd-terapeuta),

Gyermekgyógyászoknak ajánlott.

 

A tanfolyam célja bevezetni a résztvevőket a MAES Terápia sajátos szemléletébe.

Segít:

 • felismerni, a képességek és a feladatok közötti összefüggést, ezek fontosságát a nem tipikus koordinációs minták kialakulásában;
 • megérteni, miért van hosszú távú következménye a sajátos koordinációs elemek hiányának a mindennapi élet aktivitásainak kivitelezésében (mobilitás, öngondoskodás, játék, kommunikáció);
 • megérteni, miért szükséges ellátni a gyermeket egy új fejlődési útvonallal a nyilvánvaló tünetek kezelése helyett, inkább a fejlődési folyamatra hatva;
 • megérteni a MAES Terápiás módszer alkalmazását, az egyéni, eseti kezelési stratégiák kialakítása érdekében;
 • megérteni, hogy a terapeuták a stratégiák minél szélesebb repertoárját kell kifejlesszék ahhoz, hogy képessé tehessék  a gyermeket olyan új fejlődési utak megtanulására, amelyeket nehezen vagy egyáltalán nem lenne képes egyedül kialakítani.

Dátum:  2o14. december 2o. – szombat

Helyszín:   Kolozsvár, “KOZMUTZA FLÓRA”

Hallássérültek Speciális Iskolája

Tanfolyam nyelve :       angol

Tanfolyam formája:     elméleti előadás, videók vetítése, élő gyakorlati bemutató

Tanfolyamvezető:      Jean-Pierre Maes MCPS, a ’’MAES Therapy’’     igazgatója, nemzetközileg elismert, kiváló klinikus szupervizor és oktató, 25 éves tapasztalattal rendelkezik a CP és hasonló idegrendszeri rendellenességekkel élő gyermekek kezelésében.

Tanfolyam díja: 70 Eur

Regisztráció:  a jelentkezési lap letölthető innen

Kapcsolat:    prosperitasvitae@yahoo.com

                            kinga_balazs@yahoo.com

                           0 751 705 406,    Balázs Kinga

 

További információ a módszerről: www.maestherapy.com

 

MIÉRT ÉRDEMES RÉSZT VENNI A MAES TERÁPIÁS  BEMUTATÓN :

 • betekintést nyerhetnek a világszerte művelt mozgásterápiák alapját képező NDT (neuro developmental training) koncepciójába;
 • ízelítőt kaphatnak az NDT (pl.Bobath)  alapjain kifejlesztett MAES terápia módszerébe;
 • a tanfolyamot elvégzők elsők közt válnak jogosulttá arra, hogy Erdélyben  a MAES terápiát a londoni MAES Terápiás Központ akkreditációjával folytassák;
 • a tanfolyam vezetője, Jean-Pierre Maes, egyike a londoni Bobath Központ világviszonylatban elismert, gyermek NDT (neuro developmental training) vezető oktatóinak (Senior Tutor).

 

 MIÉRT ÉRDEMES ELVÉGEZNI  A TELJES MAES TERÁPIÁS  TANFOLYAMOT :

 • ezen a szakterületen, egyedi módon, Romániában elsőként lehetnek  egy világszínvonalú módszer ismerői és művelői az erdélyi gyermekek javára;
 • a módszer a Bobath módszer egyedi továbbfejlesztésén és Jean-Pierre 20 éves terápiás és oktatói tapasztalatán alapszik: modern, gyermekbarát, szelíd és hatékony;
 • hatékonysága kora gyermekkorban a legmaximálisabb, ezért kimondottan központi idegrendszeri sérüléssel élő gyermekek fejlesztésével napi szinten foglalkozó szakembereknek ajánlott;
 • a módszer egyéni, személyre szabott kezelési stratégiák kialakítására törekszik, melyek képessé tehetik a kezelt  gyermekeket teljesen új fejlődési utak végigjárására;
 • a tervezett 2-2 hetes  tanfolyam az európai NDT tanfolyamok költségénél olcsóbb és rövidebb;
 • eleve  árengedménnyel indul, a résztvevőknek fejenként 1000 € előnyt jelent, a sűrített 4 hetes tanfolyam ára  2000 €;
 • Kolozsváron 4 hétig élni (megszállni, étkezni) Londonhoz, Brüsszelhez vagy más európai helyszínekhez  viszonyítva jóval olcsóbb, így a járulékos költségek különbsége 1500 €-t is kitehet;
 • a Prosperitas Vitae Egyesület és a MAES THERAPY szponzorok bevonásán dolgozik, hogy a költségek még kedvezőbbek lehessenek;
 • célunk, hogy a képzési díjat csökkenthessük 1500 €.-ig.

 

 

Virágzó közösségek felé

Sikeresen zajlott a Virágzó közösségek felé képzéssorozat első része, ahol gyermekekkel foglalkozó szakemberek találkozhattak, oszthatták meg és gazdagíthatták tudásukat a gyermekek eredményes fejlődésének feltételeiről, az esetleges problémák korai felismerésének fontosságáról. A Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ gyógypedagógus és pszichológus szakemberei valamint dr. Büki György budapesti gyermekneurológus előadásaikban a kora gyermekkorban jelentkező esetleges rendellenességekről, tünetekről, korai felimerésről, fejlődési mérföldkövekről, a pedagógus mindennapi eszköztáráról, megelőzésről beszéltek.

A képzést a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával rendezte a Prosperitas Vitae Egyesület.

 

 

Virágzó közösségek felé – Képzéssorozat gyermekeink minél egészségesebb testi-lelki fejlődése érdekében

 Virágzó közösségek felé

 

A Prosperitas Vitae Egyesület képzéssorozatot rendez a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával

 

 

Első  előadás:

 

A rendellenes fejlődés jelei kora gyermekkorban

 -kora gyermekkorban jelentkező rendellenességek;

-a kevésbé egyértelmű  tünetek;

-kinek a feladata a korai felismerés, fejlődési mérföldkövek;

-mi az, amit szülőként, (gondozó) és pedagógusként tehetünk (a szülő és pedagógus mindennapi eszköztára);

-mit előzhetünk meg, mikor érdemes fejleszteni;

-a szakorvos, családorvos és a fejlesztő szakember  szerepe az érintett családok lelki jóllétének fenntartásában (tanácsadás, családkísérés).

 

Előadásainkkal segíteni szeretnénk szülőknek és gyermekekkel foglalkozó szakembereknek egyaránt, hogy a ránk bízott gyermekek gyermekkora minél boldogabb  és eredményesebb legyen. Meggyőződésünk, hogy a minél  önállóbb, lelkileg egészségesebb és termékenyebb  felnőtté válás legfontosabb  alapfeltétele, a gyermek és a szülők lelki, érzelmi igényeinek folyamatos és megfelelő kielégítése, valamint a valós problémák minél korábbi felismerése. Nagyon sok gyermek illetve felnőttkorban jelentkező betegség, fejlődési zavar megelőzhető, nagymértékben enyhíthető korai felismeréssel, beavatkozással  és a kezdetektől folyamatosan fenntartott lelki érzelmi jóllét megteremtésével.

Az érzelmi biztonság ( elfogadottság, támogatottság, kompetencia) érzésének folyamatos megélése a különböző fokú fejlődési rendellenességgel, akadályozottsággal élő gyermekek és családjaik esetén hangsúlyosan fontos! A leghatékonyabb fejlesztési eszköz a szakemberek kezében is az elfogadás és a korai beavatkozás!

A fejlődést és a boldog gyermekkort elősegítő és hátráltató külső-belső tényezők,  a gyermeki szükségletek és a fejlődési mérföldkövek ismerete szintén nagymértékben hozzájárulhat az optimális fejlődés megalapozásához.

 

 

A képzéssorozat három egységből áll.

Az első modulban a fejlődési problémák korai felismerésének fontosságát, mikéntjének gyakorlati és elméleti hátterét járjuk körül egy gyermekneurológus, egy pszichológus és egy gyógypedagógus segítségével.

 

Szeretettel látunk mindenkit!

Időpont:

2014  október 4 szombat  :  11—től 18 óráig

október 5 vasárnap : 10—től 15 óráig

Helyszín:

Csíkszentmárton — Korai Fejlesztő Központ — Prosperitas Vitae Egyesület székhelye

Kiknek szól:

- szülőknek és segítő szakembereknek (pszichológusoknak, óvoda-, általános iskola-,  és gyógypedagógusoknak)

 

Előadók:

Dr. Büki György — gyermekneurológus

Kovács Lehel Töhötöm — pszichológus

Dobai Judit – gyógypedagógus

 

Részvételi díj: 130 Ron/fő

 Tel.: 0751705406

E-mail: prosperitasvitae@yahoo.com

Jelentkezési határidő: 2014 október 2

 

A teljes előadássorozaton (3 modul) résztvevőknek államilag elismert oklevelet biztosítunk.

 

A helyek száma korlátozott!

A jelentkezési lap letölthető innen.

plakat

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nőgyógyászati szűrőkamionja ismét a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ udvarán

Ingyenes nőgyógyászati rákszűrésre és tanácsadásra várjuk azokat a csíkszentmártoni és a környező falvak hölgyeit akik 1 évnél régebben vettek részt nőgyógyászati szűrésen, illetve azokat, akiknek nőgyógyászati jellegű panasza van, továbbá azokat, akiket a májusi szűrővizsgálat után levélben értesítettünk arról, hogy októberben jelenjenek meg kontroll vizsgálat céljából.
 
A szűrővizsgálat időpontja: október 6., hétfő – október 9., csütörtök  - 9.00-13.00 és 14.00-18.00-ig,
 
október 10-én, pénteken                               9.00-13.00-ig.
 
A vizsgálatra előjegyzés nincs, a szűrővizsgálatra érkezés sorrendjében kerül sor.

Vakációs tábor

Befejeződött vakációs táborunk is, melyet július 7 és 11 között tartottunk. A táborban résztvevő gyermekek játékosan tanultak angolul, daloltak, tornáztak, kézműveskedtek, úsztak, kúsztak, kirándultak. A résztvevő fiúk, lányok a tábor végén saját készítésű mécsesekkel, krétákkal, rizsmozaikokkal és új tapasztalatokkal térhettek haza.

Reggelente dalolva indítottuk a napot:DSCF9656
Rajthoz álltunk:
DSCF9716
Összegabalyodtunk:
DSCF9783
Gondolkodtunk:
DSCF9664
Angolul is gondolkodtunk:
DSCF0123
Rajzoltunk:
DSCF0094
Mécsest készítettünk:
DSCF9959DSCF9908
Ki is próbáltuk:
DSCF9893
Volt, aki megpihent:
DSCF9915
Ettünk is:
DSCF9976
Majd pancsoltunk:
DSCF0011DSCF0043
Öntöttünk krétát:
DSCF0497
Kirándultunk:
DSCF0320 DSCF0185 DSCF0205 DSCF0251

Gyakoroltuk a kör fogalmát:

DSCF0358
Mozaikot készítettünk:
DSCF0680
Gitároztunk:
DSCF0551 DSCF0560
És persze pózoltunk:

DSCF0843 DSCF0432

Sulizáró tábor

Június 23 és 27 között tartottuk sulizáró táborunkat a Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központban. Normál fejlődésű és az átlagostól eltérően fejlődő gyermekek tábori napjai közös dalolással kezdődtek, majd mozgásos játékokkal készültek fel a kognitív és finommozgásos fejlesztő tevékenységekre. A táborozók közös ebéd után, megújult erőkkel csobbantak és vettek részt gyógypedagógiai és bábos-zenés foglalkozásokon. A tábor végén a fáradt kis résztvevők tarsolyukban mókás emlékekkel, dalokkal, saját kezűleg készített mécsesekkel, nyakláncokkal, tojáshéjas mozaikokkal és festett arccal térhettek haza.

Csoportkép

Ettünk is

Arcocska

Arcfestés

Arcocska

Kézműveskedés

Arcocska

Arcfestés

Bebábozódott pillangóink

Tojáshéj másképp

Tojáshéj másként

Bebábozódás, pillangóvá alakulás

Békát tűrögettünk

Csobbanás Nyakláncok

Agyaggyöngyök

Kutyaterápia

Kutyaterápiás foglalkozásra került sor központunkban. A hozzánk járó gyermekek csoportos foglalkozás részeként ismerhették meg  Diót, a terápiás kutya tanoncot, aki határtalan nyugodtsággal élvezte a gyermekek társaságát.

A kutya jelenléte és a vele való foglalkozás pozitív hatással van hiperaktivitás-, figyelemzavar-, viselkedési zavar-, tanulási zavar-, értelmi akadályozottság-, mozgási akadályozottsággal küszködő, valamint autista gyermekek fejlődésére.

Köszönjük Szénesi Mariannak az önkéntes felajánlást!

Lovas foglalkozás

  Szeretnénk meghonosítani a lovasterápia módszerét térségünkben is. Első lépésként Ferencz Katalin lovas szakember önkéntes felajánlásának köszönhetően, heti egy alkalommal tartunk lovas foglalkozást központunkban.

    A lovasterápia különböző ágai mozgásszervi rendellenességek, tartás és mozgási funkciók hibája, értelmi fogyatékosság, tanulási zavarok, viselkedészavarok, kommunikációs illetve pszichés problémák, autizmus, hiperaktivitás, részképességzavar, látás- és hallássérülés esetében ajánlottak.

A pénteki tevékenység keretén belül a gyermekek barátkozhatnak Rigóval, a lóval, és lovagolhatnak a szakemberek kíséretében. Ez úton is köszönjük Ferenc Katalinnak az önként vállalt munkát!  timike

Báb-előadás

A kolozsvári BábjátszóTér bemutatásában tekinthettük meg Oscar Wilde A boldog herceg című meséjét.
Köszönjük Demeter Ferencnek és munkatársainak, hogy elhozták központunkba az eredendő jóságról és önzetlen szeretetről szóló előadást!

GYÓGYÍTÓ, ÖNÉPÍTŐ KÖZÖSSÉG – INKLUZÍV OKTATÁSI MÓDSZEREK

A „GYÓGYÍTÓ, ÖNÉPÍTŐ KÖZÖSSÉG – INKLUZÍV OKTATÁSI MÓDSZEREK” projekt fő célkitűzése egy olyan felnőttképzés megszervezése volt, főként elemi- valamint óvodapedagógusok részére, amelynek segítségével a képzésen részt vevő 20 személy elsajátíthatja az inkluzív oktatás alapjait. A képzés sikerességét mutatja, hogy annak ellenére, hogy a vizsga és a hivatalos diploma kiosztása tolódott, mégis több mint 40 fő iratkozott fel. A résztvevőket földrajzi elhelyezettségük szerint vettük fel, hogy minél több településre eljusson a módszer lényege, alapfilozófiája.

A képzés során olyan gyakorlati módszereket adtunk át a résztvevőknek, melyek segítségével hatékonyan tudták elsajátítani az inkluzív oktatás alapjait: Montessori alapmódszer Béres Mária, mesepedagógia Bajzáth Mária magyarországi előadók részvételével. Ezeken kívül gyakorlati bábterápia, zeneterápia és mozgásfejlesztés volt a tematika.

A résztvevők számára biztosítottuk a Startvonalnál: A korai fejlesztés Erdélyben című, egyesületünk által szervezett konferencián való részvételt is.

A képzés megvalósításához nagyban hozzájárult a Bethlen Gábor Alap támogatása 200.000 Ft értékben, amely pénzösszeg főként a fogyóanyagokat és a helyi előadók bérezését fedezte. Az egyéb költségek a hallgatók hozzájárulásából, valamint az Egyesület finanszírozásából lettek fedezve.         

     Támogató:

A következő képzéssorozat szeptemberben fog indulni, melyre még vannak szabad helyek.

Erdélyi fejlesztő szakemberek adatbázisa

Kedves Fejlesztő szakember!
A Prosperitas Vitae Egyesület szeretné felvállalni egy Erdélyi szintű fejlesztő szakember adatbázis létrehozását .
Az adatbázisunk céljai:
1. A fejlesztő szolgáltatások elérhetőségének biztosítása, javítása.
- család, – gyermek-, és szakorvosoknak könnyebb lesz szakembert ajánlani fejlődési rendellenesség gyanúja esetén ,ill. diagnosztizálás után
- érintett szülőknek nagy segítség, ha ismerik lehetőségeiket
2. A fejlesztő szakemberek munkájának segítése
- szakemberek közötti kapcsolattartás megkönnyítése
- a szakmát érintő információk könnyebb terjesztése (pl.képzési, v. munkalehetőségek lehetőségek)
3. Egy szakmai fórum létrehozása a szakma jogi promoválása érdekében
Amennyiben egyetért egy ilyen kezdeményezéssel és szeretne ebben az adatbázisban szerepelni, kérjük IDE kattintva töltse ki a kérdőívet.

Konferencia

KEDVES, A GYERMEKEINK EGÉSZSÉGES FEJLŐDÉSÉT SZOLGÁLÓ SZAKEMBEREK! 

Minden gyermek egy kerek, egész világ. Gyermekeinknek szükségük van az összefogásunkra, hogy   körülményeik és adottságaik dacára  a legnagyobb eséllyel fejlődhessenek azzá,

akinek valójánban születtek: boldog, szeretetteljes emberekké.

A PROSPERITAS VITAE EGYESÜLET,

a Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központ,

és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház

A Hargita Megyei Orvosi Kamara, a Romániai Pszichológus Kamara(Copsi), Hargita Megyei Tanfelügyelőség és a Csíkszeredai Főkonzulátus támogatásával

SZERETETTEL MEGHÍVJA

a

STARTVONALNÁL: KORA GYERMEKKORI INTERVENCIÓ ERDÉLYBEN

Hogy egy gyermek se vesszen el !

Című konferenciára

Neves  magyarországi előadók részvételével,

Védnök: Zsigmond Imola, 5 gyermekes anya, orvos, a csíkszeredai főkonzul felesége

2014. FEBRUÁR 21.-22.

Tovább