A boldogságtól növekedünk: I. Intenzív terápiás hét

Március 6 és 10 között zajlott az első Intenzív terápiás hét a Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központban. A programon azok a hozzánk járó halmozottan sérült gyermekek vettek részt, akik intézményes kereteken belül nem élvezhetik más gyermekek társaságát, társas tevékenységeket nyújtotta élményeket. Az öt napos program keretén belül a gyermekek szüleik kíséretében kovácsolódtak kis csapattá, “családdá”. Napjaikat reggeli köszöntővel indították, folytatták a finommotorika, artikulációs és szájstimulációs gyakorlatokkal, szem-kéz koordinációs gyakorlatokkal, hallás-, beszéd- és kommunikációs készségek, illetve figyelem és egyensúlyt fejlesztő gyógypedagógiai foglalkozással. Ezután a gyógytornász szakemberek által vezetett gyermekmasszázs foglalkozáson belül a szülők és gyermekeik közötti kötődés erősítése által a gyermekek részesülhettek az érintés örömeiben. A “Kerekítő” foglalkozáson a ritmus, mozgás, dallam együttes hatásán keresztül történt a gyermekek szenzomotoros integrációs terápiája. Mindemellett a hang, fény és különböző eszközök -csúzda, alagút, trambulin, labdafürdő- nyújtotta örömökkel, élményekkel gazdagodhattak a gyermekek.

Később a terápiás hetet szülők és szakemberek együtt értékelték, hogy a továbbiakban még hatékonyabban történhessen a gyermekek élményterápiája.

 DSCF6568-001DSCF6715-001

 

 

DSCF6754-001 DSCF6764-001

 

 

DSCF6981-001

masszazs

DSCF6671-001DSCF6791-001

 

DSCF6693-001

 

 

 

 

 

Prosperitas Vitae MOL

Közösségért Alapítvány Mol gyermekgyógyító Program

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>