Civil kezdeményezésektől az államilag támogatott kora gyermekkori szolgáltatás hálózatig – BESZÁMOLÓ – Csép Éva Andrea

Az alábbiakban Csép Éva Andrea romániai parlamenti képviselő és Maros megyei RMDSZ Nőszervezetének elnöke közösségi oldalán közzétett beszámolóját idézzük:

“Minden szülőnek szüksége van arra, hogy ismerje jogait és tájékoztatva legyen, hogy probléma esetén tudja, az állami rendszereken belül milyen szolgáltatásokban és támogatásokban részesülhet, hova fordulhat amennyiben fogyatékkal élő gyereke van. Kötelességünk, hogy odafigyeljünk ezekre a családokra és segítsünk rajtuk ilyen szinten is. A kora gyermekkori prevenció állami szinten prioritás kell hogy legyen, ugyanis, ennek köszönhetően csökkenne a későbbi rehabilitációra és gondozásra szorultak száma. – erre hívtam fel a figyelmet azon a szakmai tanácskozáson, amelyet a Prosperitas Vitae Egyesület- Korai fejlesztő központ Csíkszentmárton szervezett Csíkszeredában, Sógor Enikő igazgatónő kezdeményezésére.
A szakmai tanácskozáson jelen volt Czeizel Barbara, Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ igazgatója, aki ismertetve a magyarországi mintákat, olyan szakmai tapasztalatok megosztásával és tanácsokkal látott el, amelyek irányvonalakként szolgálhatnak az elkövetkezendő időszak munkájában.
Sok még a tennivaló, de hiszem, hogy ha megvannak a jól működő példák és egy erős csapat, hozzá tudjuk tenni azt a törvényes hátteret, amellyel elérhetjük, hogy állami szinten partnerekre találjunk.”

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>