Pápes Éva: Királylányok, tündérek, boszorkányok – A nő három arca a mesében (könyvbemutató)

December 12-én, csütörtök este 6 órától Pápes Éva Királylányok, tündérek, boszorkányok – A nő három arca a mesében című könyvének a bemutatójára kerül sor a Guttemberg könyvesboltban, Csíkszeredában.

A könyvről:

Utaztál-e már  “vakon,csak belső képek segítségével ”, (tündérbőrben, táltosháton vagy seprűnyélen) és többet láttál meg a világból és magadból, mint valaha ? Hiszed-e, hogy a kőkemény vastörvény,  hogy “a jó mindig győz a végén” – igaz ?Hogy a világban a szépség, a jóság, a szeretet és a bátorság a legfőbb minőség, de ott kell legyen melletettük mindig a sötét is? És ez önmagában maga a Rend, ami életben tartja és működteti a világot?

Ideje, hogy útrakjelj!

Ez a kötet nem más, mint egy hihetetlen belső utazás boldogságunk a világgal és önmagunkkal való egység felé. Beavatás a bennünk lakó teljesség misztériumába. Félelmetes szembenézés sötét erőinkkel és a világot összetartó Renddel. A három női alapminőség –királylány, tündér, boszorkány – nem más, mint lekünk három olyan része, állapota, amely a teljességet teszi ki. A mese arra mutat rá, hogy ha felismerjük: tévedéseink oka, bajaink, akadályaink belül vannak, ha megküzdünk velük, megszelídítjük és elfogadjuk őket, vagyis integráljuk csakis akkor lehetünk boldogok és egészek önmagunkkal és a mindenséggel.

A mesék, és főleg a népmesék olyan ősi szimbólumok kódrenszerét léptetik működésbe, amelyek az emberiség gyökeréig nyúló tudáson alapszanak. E kötet a népmesék mágikus kapuján keresztül közel hoza, hozzáférhetővé teszi ezt a bölcsességet.

Tehát tulajdonképpen ott lakozik bennünk ez a tudás kezdetektől fogva: valahol mélyen tudjuk a Rendet is, csak elvesztettük a kulcsot ehhez a tudáshoz.

Miközben a mesékben, olyan hősökkel kelünk útra, akik viszonylag jó távol állnak mindennapjaik pragmatikus világától, akik mindenre képesek a királylány és a tündér elnyeréséért és megharcolnak a sárkánnyal és a boszorkányt legyőzik lassan ráébredünk a mesékben rejlő rendre és arra hogy a mese életünk legtisztább analógiája és a legegyértelműbb útmutatásokat tartalmazza az élet értelméről, az igazi boldogságról, a beteljesülésről.

A kötet szerzője, Pápes Éva ,mesteri vezetésével egymás után nyílnak fel a mesék és megkaphatjuk az álltaluk közvetített tudást, hogy beteljesíthessük mindazt, amire, aminek a megvalósítására megszülettünk. Éva nem titkolt szándéka, hogy segítsen az arra elég bátraknak eljutni a külső (tündéri) szépségtől a belső (királylányi) szépséghez egy olyan úton ahol a sárkány és a boszorkány minden nap elrabolhatja egyensúlyunkat. Keserves, fájdalmas szembesülések, csapások árán, felismerhetjük, hogy a boszorkány uralása nélkül nem lehetünk királylányok, hogy akadályaink tulajdonképpen a tetteink következményei. Lassan megtanuljuk megszólítani a bennünk lakozó álcázott táltosainkat, segítőinket és, hogy mindig helyreállíthatjuk a Rendet. (Ez tiszta terápia!)

Tulajdonképpen minden mese mindenkinek és csak nekem szól, márcsak azért is, mert mind úgy kezdődik, hogy a Rend felborul…

Sógor Enikő

Pápes Éva több kísérleti csoport vezetője Tőrös Ildikó NLP tréner és családállító, valamint Bajzáth Mária mesepedagógus mellett, így a mesék egyértelmű gyógyító hatását felnőtt, kamasz- és gyermekcsoportokban egyaránt nyomon követi. Pápes Éváról bővebben itt lehet olvasni.

Kapcsolódó program: Közelítések a meséhez -intenzív mesefejtő és önismereti csoport a Prosperitas Vitae Egyesület szervezésében a Korai Fejlesztő Központban, Csíkszentmártonban.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>