GYÓGYÍTÓ, ÖNÉPÍTŐ KÖZÖSSÉG – INKLUZÍV OKTATÁSI MÓDSZEREK

A „GYÓGYÍTÓ, ÖNÉPÍTŐ KÖZÖSSÉG – INKLUZÍV OKTATÁSI MÓDSZEREK” projekt fő célkitűzése egy olyan felnőttképzés megszervezése volt, főként elemi- valamint óvodapedagógusok részére, amelynek segítségével a képzésen részt vevő 20 személy elsajátíthatja az inkluzív oktatás alapjait. A képzés sikerességét mutatja, hogy annak ellenére, hogy a vizsga és a hivatalos diploma kiosztása tolódott, mégis több mint 40 fő iratkozott fel. A résztvevőket földrajzi elhelyezettségük szerint vettük fel, hogy minél több településre eljusson a módszer lényege, alapfilozófiája.

A képzés során olyan gyakorlati módszereket adtunk át a résztvevőknek, melyek segítségével hatékonyan tudták elsajátítani az inkluzív oktatás alapjait: Montessori alapmódszer Béres Mária, mesepedagógia Bajzáth Mária magyarországi előadók részvételével. Ezeken kívül gyakorlati bábterápia, zeneterápia és mozgásfejlesztés volt a tematika.

A résztvevők számára biztosítottuk a Startvonalnál: A korai fejlesztés Erdélyben című, egyesületünk által szervezett konferencián való részvételt is.

A képzés megvalósításához nagyban hozzájárult a Bethlen Gábor Alap támogatása 200.000 Ft értékben, amely pénzösszeg főként a fogyóanyagokat és a helyi előadók bérezését fedezte. Az egyéb költségek a hallgatók hozzájárulásából, valamint az Egyesület finanszírozásából lettek fedezve.         

     Támogató:

A következő képzéssorozat szeptemberben fog indulni, melyre még vannak szabad helyek.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>