Hargitai Megyenapok – Zilele Județului Harghita

logo magyar-page-001

Hargita Megye Tanácsa alintézményei közreműködésével, a helyi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel összefogva május 14–22 között szervezi meg a XI. Hargitai Megyenapokat.
Az idei rendezvénysorozat fő témája: Környezetünk és a család.
Május 15-én ünnepeljük a Család Nemzetközi Napját, ezért olyan eredeti, kreatív rendezvényeket várunk, amelyek a családot szólítják meg, ugyanakkor felhívják a figyelmet a környezetünkre, megvalósításuk közösségi, családi részvételen alapul. Örömmel vesszük a család- és közösségközpontú szabadidős, környezetvédelmi programokat.
Szeretnénk felhívni a figyelmet Hargita megye sajátos értékeire, ezért terveink szerint helyet kapnak a programban a néptánc és népviselet, a helyi termékek, a gasztronómia, vallási és kulturális örökségünk.
Célunk, hogy minél több Hargita megyei település bekapcsolódjon, ennek megvalósítása érdekében felkérjük a helyi önkormányzatokat, civil szervezeteket, különböző intézményeket, hogy rendezvényekkel csatlakozzanak az eseményhez. Olyan kulturális és közösségi élményt szeretnénk a megye lakói és a csíksomlyói pünkösdi búcsú alkalmából az ide látogatók számára biztosítani, amely hozzájárul a turisztikai vonzerő növeléséhez, amely erősíti az identitást és jelentős mértékben hozzájárul a térség ismertségéhez.
A rendezvénysorozatot a Hargita Megyei Kulturális Központ koordinálja.

További információk a rendezvény közösségi oldalán ide kattintva olvashatók.

logoroman-page-001

În organizarea Consiliului Judeţean Harghita, prin alăturarea administrațiilor locale, în colaborare cu instituțiile şi organizaţiile civile, în perioada 14-22 mai are loc cea de-a XI-a ediţie a Zilelor Judeţului Harghita.
Dorim să oferim locuitorilor și vizitatorilor judeţului Harghita evenimente, prin care să putem trăi împreună identitatea harghiteană, și totodată să promovăm imaginea judeţului peste hotare.
Avem ca scop organizarea în cât mai multe localității a unor evenimente de prestigiu, în colaborare cu comunităţile locale, inclusiv localităţile mici, periferice.
La 15 mai sărbătorim Ziua Internaţională a Familiei, de aceea propunem ca tematica principală ale Zilelor Judeţene din Harghita din acest an Mediul înconjurător şi familia.

Mai multe informaţii: https://www.facebook.com/megyenapok?fref=photo

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>