Csecsemőmasszázs Oktatás

 Image1A csecsemőmasszázs ideális lehetőség arra, hogy megkönnyítse és támogassa a csecsemő és szülei közötti szeretetteljes kapcsolat kialakulását, mivel a kötődési folyamat minden elemét természetes módon magába foglalja.

 

A csecsemőmasszázs elősegíti az erősebb szülő-baba kötődés kialakulását és a családközpontú értékek megerősödését. Célja, hogy segítse gyermekeink  testi, szellemi, lelki  fejlődését, valamint az egészséges kapcsolatok kialakításának és fenntartásának képességét- egész életre szólóan.

New Bitmap Image 2

Kiknek ajánlom a babamasszázst?

A Vimala McClure által kidolgozott csecsemőmasszázst ajánlom elsősorban a kisbabák szüleinek, anyáknak-apáknak, azzal a céllal, hogy a szülő-gyerek között kialakuló kötődés ezáltal is erőteljesebbé válhasson. Ugyanakkor, de nem utolsósorban, a kisbabáknak, hogy szeretetteljes érintést tapasztalhassanak, és egészségesebbek legyenek. A módszer alkalmazható megnyugtatás, ér- és nyirokkeringés fokozás céljából, hasfájás és vele járó panaszok illetve hasonló jellegű nehézségek enyhítésére, avagy megoldására.

A csecsemőmasszázs születéstől egy éves korig alkalmazható, speciális esetben 6 – 7 éves életkorig is.
A teljes képzés ideje 5 alkalom, időtartama kb. 1-1,5 óra.
Minden alkalommal átismételjük az előző ismereteket, valamint újabb masszázsmozdulatok megtanulására kerül sor, a végén pedig mozgáskoordinációs gyakorlatsor lesz a záró-meglepetés.

Bővebb információt a Központ titkárságán találnak.

 

Szeretettel:

Péter István,
Nemzetközi Okleveles Csecsemőmasszázs Oktató, C.I.M.I.