Támogatás az Egyesület működésére , a szakemberek bérezésére és fejlesztő tevékenységek lebonyolítására



Egyesületünk a 2020-2022-es évben összesen négy támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től, mellyel főként az Egyesület működését , a szakemberek bérezését és különböző fejlesztő tevékenységek lebonyolítását támogatták.

????️A Nemzeti újrakezdés programon (I) belül a Határon túli szervezetek támogatási programjára (NUP-KP-1-2022/1-000319-VAL-ELS/001) pályáztunk, a nemzeti Újrakezdés Program oktatási célú tevékenységének, illetve az Oktatási alprogram (NUP-KP-1-2021/1-000061-VAL-ELS/001) támogatását nyertük el .
Tevékenységeinkkel elsősorban olyan erdélyi magyar családok ellátására törekszünk, ahol a gyermekeknek korai intervenciós beavatkozásra, fejlesztésre van szükségük, legfőbb cél pedig ezáltal a család és a gyermek életminőségének javítása és társadalmi integrációja. A programban kb. 120 eltérő fejlődésmenetű gyermek korai intervenciós ellátását vállaltuk.

????️A Meghívásos pályázati programon (MHP-RO-1-2021/1-000025-VAL-ELS/001) -Az erdélyi nemzeti jelentőségű programok megvalósítására kiírt pályázati kiírásán (2021.), a Jelentős szakmai és kulturális intézmények működésének támogatásán működésünk folytonosságára kértünk támogatást.
????️A Határon túli szervezetek támogatási program – (NUP-KP-2-2021/1-000022-VAL-ELS/001)
a Nemzeti Újrakezdés Program II. kiírásának I. Oktatási alprogramján - A Nemzeti Újrakezdés Program oktatási célú programjainak és rendezvényeinek támogatása Oktatási- és nevelési programok a korai fejlesztésben címmel pályáztunk,ennek célja egyéni szülőkonzultáció megszervezése volt a budapesti Bethesda gyermekkórház szakorvosainak bevonásával. Ugyanakkor információs szóróanyagokat juttatunk el a Megyei Sűrgösségi kórház újszülött és gyerek osztályára, melyek célja a csecsemők és kisgyermekek fejlődésének nyomon követése.
????Azt reméljük, hogy hosszútávon, a Hargita Megyei Kora Gyermekkori Program modellként szolgálhat a többi erdélyi megye kora gyermekkori fejlődést támogató szervezetének. Tevékenységeinkkel becsatlakozunk a jelenlegi magyar kormánnyal is közös hosszú távú cél megvalósításába: megerősíteni és minél egészségesebbé, versenyképesebbé tenni közösségeinket a megmaradás és a prosperálás érdekében, támogatni az eltérő fejlődésű gyerekeket nevelő családjait, hazai szolgáltatások elérhetőségének és minőségének biztosításával, továbbá fenntartani és működtetni egy életerős és kompetens magyar szakember- és szolgáltatás hálózatot.


Vissza

Íratkozz fel hírlevelünkre