Alternatív terápiákat támogatnakA MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Gyermekgyógyító program hetedik kiírásának pályázati eredményeit. A támogatást nyert civil szervezetek több mint 1000, fogyatékkal élő, krónikus betegségben szenvedő vagy súlyos betegségből lábadozó gyermek számára szerveznek különböző alternatív terápiás foglalkozásokat.

A program hetedik kiírására 87 civil szervezet nyújtott be pályázatot, amelyek művészeti és élményterápiás foglalkozásokat szerveznek fogyatékkal élő, krónikus betegségben szenvedő vagy súlyos betegségből lábadozó gyermekek és fiatalok számára. A pályázó egyesületek közül az előzetes értékelés és a zsűri javaslata alapján 19 szervezet részesült részleges vagy teljes támogatásban, erre 313 500 lejt biztosít a MOL Románia. A pályázatok megvalósítása 2015. december és 2016. augusztus között zajlik. A nyertes civil szervezetek Bukarestben, Hargita, Kolozs, Kovászna, Szeben és Temes megyékben működnek.

Támogatást nyert a többek között a csíkszeredai Salvator Alapítvány, amely lovasterápiás foglalkozásokkal segíti elő a fogyatékkal élő gyermekek harmonikus fejlődését, személyes autonómiájuk fejlesztését, valamint szociális és iskolai integrációjukat, illetve a csíkszentmártoni Prosperitas Vitae Egyesület. Utóbbi célja a fogyatékkal élő gyermekek neuro- és pszichomotoros rehabilitációja korai, személyre szabott és komplex fejlesztéssel úgy, hogy a pályázatban részt vevő negyven gyermek mihamarabb elérje fejlődési lehetőségei és lelki jóléte felső határát.

forrás: szekelyhon.ro


Vissza

Íratkozz fel hírlevelünkre