BGA - Multiszenzoriális fejlesztés



Egyesületünk „ Multiszenzoriális fejlesztés” címmel nyújtott be pályázatot BGA Alapkezelő zrt „A magyar kultúráért és oktatásért- Központi pályázati kiírásra. Pályázatunk 700 ezer ft. értékű támogatást nyert. Az elnyert támogatást az egyesület alkalmazottainak bérezésére, illetve három különböző, kiegészítő terápia eszköztárára, illetve heti rendszerességű tevékenységének a lebonyolítására fordítottuk. A projekt futamideje 2019.04.01-2019.12.31. között tartott, melynek részét képezte az eszközök beszerzése, illetve a konkrét beavatkozás.

A projekt által tevékenységünket multiszenzoriális terápiával (snoezelen szoba  használata), zeneterápiás foglalkozással, illetve a PECS  képes kommunikációs eljárással egészítettük ki.  A terápiás foglalkozások 28 héten át tartottak, 60 gyermek és családjuk részvételével.

A terápiában  halmozottan érintett, ADHD-s, szenzoros feldolgozási zavarral küzdő, autizmus spekrtum  zavarral  élő, tanulási nehézségekkel küzdő, illetve szorongó gyerekek vettek részt, 2-7 év között. A terápiás beavatkozás segítette a gyermekek  kommunikációs készségét, az önkifejezést, a tanulási képességeket. Ezek mellett terápiás hatást gyakorolt fizikai, érzelmi, mentális, szociális és kognitív területeken is.

A terápia fő hasznosulása a szülők visszajelzése alapján,  hogy a gyerekek azáltal, hogy eszközt kaptak a kommunikációra csökkentek a viselkedéses problémáik, ezzel egyidőben élhetőbbé váltak a családok minden

napjai.

A labdamedence tökéletes hely az ellazulásra

a képen egy ADHD-s kisfiú, aki itt képes lenyugodni néhány pillanatra-

- fontosnak tartjuk, hogy a fejlesztéseken a gyerekek lelki jóllétére is figyeljünk-a szenzoros szobában olyan felhőtlen pillanatokat tudnak megélni, mint ép társaik -

Csoportos foglalkozás-ritmusgyakorlat

-Folyamatábra-

-A gyermek fejlettségi szintjének megfelelő egyénre szabott kommunikációs füzet-






Vissza

Íratkozz fel hírlevelünkre