Rólunk / Rólunk irták

 • A gyermekek egészséges és eltérő fejlődéséről

  Szeptember középéig várják szülők, pedagógusok, pszichológusok jelentkezését a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ támogatására létrehozott Prosperitas Vitae Egyesület képzésére, amelyen a gyermekek egészséges és eltérő fejlődéséről szerezhetnek elméleti és gyakorlati ismereteket – tájékoztatott Sógor Enikő.

 • Alternatív terápiákat támogatnak

  Alternatív terápiákat támogatnak

  A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Gyermekgyógyító program hetedik kiírásának pályázati eredményeit. A támogatást nyert civil szervezetek több mint 1000, fogyatékkal élő, krónikus betegségben szenvedő vagy súlyos betegségből lábadozó gyermek számára szerveznek különböző alternatív terápiás foglalkozásokat.

 • „Imádják a gyerekek a lovas terápiát”

  „Imádják a gyerekek a lovas terápiát”

  Alcsíki és csíkszeredai, speciális nevelést igénylő gyermekek vesznek részt a Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ pénteken záruló táborában, amelyet egy több hónapos, élményterápiás program részeként szerveztek meg.

 • A gyermekmentő szolgálat támogatásával a jelenleginél sokkal több csíki gyermek kaphat hathatós segítséget

  A gyermekmentő szolgálat támogatásával a jelenleginél sokkal több csíki gyermek kaphat hathatós segítséget

  A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) támogatása által a jelenleginél sokkal több fejlődési zavarral vagy más, fejleszthető rendellenességgel küzdő csíki gyermek kaphat segítséget – számolt be hétfői közös sajtótájékoztatóján az NGYSZ és a Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ.

 • A gyermekek korai fejlesztését célzó szolgáltatások javítását szorgalmazza a Prosperitas Vitae Egyesület

  A gyermekek korai fejlesztésének fontosságát, a hároméves korig nyújtott szolgáltatások javításának szükségességét és egy országos korai intervenciós hálózat kialakítását szorgalmazta a Prosperitas Vitae Egyesület azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a korai intervencióról 2017. november 10-én, Csíkszeredában a civil, a szakmai és politikai szféra részvételével szervezett.

 • Együtt a korai fejlesztésért

  Együtt a korai fejlesztésért

  A Prosperitas Vitae Egyesület a korai fejlesztés népszerűsítését és állami elfogadását tűzte ki célul. Az ennek érdekében megfogalmazott petíció aláírásával a szatmáriak is támogathatják az ügyet.

 • Együtt a korai fejlesztésért

  Együtt a korai fejlesztésért

  A Prosperitas Vitae Egyesület a korai fejlesztés népszerűsítését és állami elfogadását tűzte ki célul. Az ennek érdekében megfogalmazott kérvény aláírásával bárki az ügy mellé állhat.

 • Védőnői hálózat: alternatív megoldás egy alulfinanszírozott egészségügyi rendszerben

  Védőnői hálózat: alternatív megoldás egy alulfinanszírozott egészségügyi rendszerben

  Magyarországi mintára építenének ki alternatív védőnői hálózatot Hargita megyében, a hosszú távú cél ennek országos szintre emelése. A Hargita Megyei Kora Gyermekkori Programot hivatalosan a II. Konferencia a fejlődő gyermekért című, február 8–9. között tartott rendezvényen indították el.

 • Védőnőket képeznének

  Védőnőket képeznének

  Olyan országban élünk, ahol a kora gyermekkori fejlesztés támogatása nem jelent prioritást, a hónap végén induló Hargita Megyei Kora Gyermekkori Programnak célja azonban, hogy alternatív kora gyermekkori szűrési hálózatot alakítson ki – hangzott el a II. Konferencia a Fejlődő Gyermekért címmel hétvégén Csíkszeredában megtartott szakmai fórumon.

 • Sokat tett a székelyföldi gyerekekért a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

  Sokat tett a székelyföldi gyerekekért a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

  A Hargita megyei egészségügy sokat köszönhet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgáltnak. Most a Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ, valamint a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ortopédia osztálya számára történtek fontos előrelépések az 1991-ben kezdődött kapcsolatnak köszönhetően.

 • Országos rendszert javasol a három év alatti gyermekek fejlesztésére Csép Éva Andrea

  Országos rendszert javasol a három év alatti gyermekek fejlesztésére Csép Éva Andrea

  Országos rendszer kialakítása lenne a megoldás a gyermekkori fejlődési rendellenességek orvoslására, mondta Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselője egy csíkszeredai szakmai találkozón, olvasható az RMDSZ közleményében.

 • Jobb megalapozni az egészséget, mint később javítgatni, ami elromlott

  Jobb megalapozni az egészséget, mint később javítgatni, ami elromlott

  Az egészségügy, oktatás, gyermekvédelem, korai fejlesztés területén dolgozó szakemberek, civil szervezetek képviselői és szülők vesznek részt azon a hétvégi konferencián, melynek célja, hogy a korai fejlesztést minél több rászoruló gyermek számára elérhetővé tegyék, és a politikai döntéseket is megpróbálják ebbe az irányba befolyásolni.

Íratkozz fel hírlevelünkre