Kiscsoportok a társas készségek fejlesztéséértA szeptemberben indult projekt keretében 23 gyermek csoportos terápiáját a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja

2020 szeptemberétől több tematikus fejlesztő csoportot indítottunk, a gyerekek sajátos igényeire helyezve a hangsúlyt.
Az eltérő fejlődésű gyermekek egy része zenés szociális‒kommunikációs foglalkozásokon vesz részt heti egy alkalommal. A kettő és négy év közöttiekkel folytatott munka célja a szociális készségek fejlesztése közös mondókázással, énekléssel, hangszerhasználattal, ahol a gyerekek a szülőkkel együtt vesznek részt, hozzájárulva a szülő és gyermek közötti kapcsolat pozitív alakulásához.
A szociális készségfejlesztő és tanulászavar-megelőző csoportban 7 négy és hét év közöttiek gyermek vesz részt. Ők heti két órát töltenek a központban, azzal a céllal, hogy felzárkózzanak velük egykorú társaikhoz, mielőtt iskolába mennének. A csoportfoglalkozásokon fejlesztik a szociális, kognitív, finommotoros, grafomotoros és téri orientációs készségeket, mivel ezek mind szükségesek a sikeres iskolai beilleszkedéshez.
Továbbá az autizmus specifikus kommunikációfejlesztő csoportban hét, autizmus spektrumzavarral diagnosztizált gyerek vesz részt, heti három órában. A foglalkozások fő célja a kommunikációs és szocializációs készségek fejlesztése, a csoportos terápián egy különleges rendszerrel dolgoznak: a PECS-szel (Picture Exchange Communication System), amely képcserés kommunikációs rendszer.
 A projekt futamideje 2021 februárjáig tartott, azonban a szülők továbbra is igényt tartanak a foglalkozásokra, így a tanév végéig biztosan működni fognak a csoportok.


Vissza

Íratkozz fel hírlevelünkre