Korai fejlesztő lehetőségek óvodai környezetbenA Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Székelyföldi Oktatási és Módszertani Központja együttműködve a Prosperitas Vitae Egyesülettel a Szülőföldi évközi pedagógiai továbbképzések és a Hargita Megyei Kora Gyermekkori Program, a Magyar Kormány segítségével a Bethlen Gábor Zrt. és az Emberi Erőforrások Misztériumának pályázatai révén elnyert anyagi támogatással évközi továbbképző programot szervez a Prosperitas Vitae Egyesület munkatársai által végzett óvodai szűrőprogramban részt vett (vagy a közeljövőben részt vevő) óvodapedagógusok (Csíkszereda és környéke) számára 2019 június 21-22 közötti időszakban.

A Kora Gyermekkori Program célja pótolni a hiányzó eszközöket a kora gyermekkori fejlődési rendellenességek megelőzésére és a minél korábbi felismerésére egészségügyi és óvodai környezetben. A képzés elsősorban azoknak az óvodapedagógusoknak nyújtana segítséget, akiknek óvodai csoportjában a Prosperitas Vitae Egyesület és a Korai Fejlesztő Központ munkatársai korai szűrést végeztek. Terveink szerint, minden érdeklődő óvodapedagógus számára biztosítani szeretnénk a fent említett képzési lehetőséget a képzési alkalom többszörös megszervezésével.
A továbbképzésről röviden:
Minden gyermek különleges emberi lény, aki saját ritmusában fejlődik. Van, aki később éri el a fejlődés egyes állomásait, mint társai. Előfordulhat azonban, hogy ez a késés a normál fejlődés változata. Mikor beszélhetünk tipikus, illetve megkésett vagy atipikus fejlődésről? Mikor van szükség fejlesztésre? Óvodapedagógusként kitől kérhetek segítséget? Mit tehetek, ha problémás gyerek van a csoportomban? Hogyan kommunikáljam a családdal, ha baj van a gyerekkel? Van-e esély a megelőzésre? Ezekre és hasonló kérdésekre kaphatnak választ a képzésen részt vevő pedagógusok. Interaktív előadások, gyakorlatok keretein belül a pedagógusoknak segítünk, hogy képessé válhassanak arra, hogy felismerjék az átlagostól eltérő fejlődés tüneteit a mozgás-, kognitív-és beszédfejlődés, illetve viselkedési-és érzelmi zavarok területein és megismerjék a fejlesztési lehetőségeket. Betekintést nyerhetnek a team-munka, illetve a családdal, mint rendszerrel való kommunikáció fontosságába, és ezen készségek fejlesztésének lehetőségeibe. Ugyanakkor figyelmet szentelünk, fogódzókat nyújtunk a napjainkban egyre gyakrabban előforduló probléma, a kiégés megelőzésére, enyhítésére is.
A tanfolyam időtartama: 20 óra.
A képzés kezdési időpontja: 2019. június21. , 9 óra
Helyszín: Apáczai Csere János Pedagógusok Háza, Csíkszereda
Képzők: Prosperitas Vitae Egyesület munkatársai
Helyek száma:20
A tanfolyam végén a résztvevők számára kétnyelvű tanúsítványt állítunk ki. Figyelem: A helyek száma korlátozott (20 fő)! Túljelentkezés estén a csoportot a jelentkezés sorrendjében alakítjuk ki! A beiratkozás on-line,az RMPSZ honlapján történikhttp://rmpsz.ro/hu/sa1/63/index,Jelentkezési határidő: 2019. június10.


Vissza

Íratkozz fel hírlevelünkre