Gyermekpszichodráma képzés indult CsíkszentmártononA Prosperitas Vitae Egyesület szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával kezdték el július 5-én a 120 órás folyamatos képzést a Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központ munkatársai, a Hargita Megyei Gyermekvédelmi Központ munkatársai illetve erdélyszerte gyermekekkel dolgozó szakemberek.

A továbbképző tanfolyam célja, hogy hatékony beavatkozási eszközt adjon a gyermekekkel is dolgozó pszichoterapeuták kezébe. A gyermekpszichodráma egy csoport-terápiás módszer, mely játékban játék által fejti ki hatását, fejleszt és gyógyít. 
Elsősorban azoknak a gyermekeknek segít beilleszkedni a kortárs és más csoportokba, megérteni és elfogadni az életükben bekövetkezett változásokat, akik viselkedési zavarokkal (hiperaktivitás, agresszivitás, koncentrációs készség zavarai), szorongással, tik zavarral, pszichoszomatikus zavarokkal (enurézis, allergia, migrén), krónikus betegségekkel, pszichoszociális problémákkal (családi konfliktusok, alkoholfüggő szülők, hátrányos helyzetű családok, bántalmazott gyermekek) küszködnek.

Vissza

Íratkozz fel hírlevelünkre