Komplex felmérésKözpontunkban lehetőség van komplex vizsgálatra, amelyet pszichológus, gyógytornász gyógypedagógus végez. Ez a pontosabb, diagnózis felállításában mérvadó, mivel e nélkül hianyos a hatékony terápia kidolgozása.

Ezt követően team megbeszélésen, az összes szakember részvételével, esetismertetés, esetmegbeszélés, komplex diagnózis felállítása történik, valamint javaslatok az egyes területeken szükséges bővebb kivizsgálásokra.

Ekkor születnek javaslatok a terápiákra, amit központunk szakemberei tudnak felvállalni.
A munkánkat nagyban segíti , ha a szülők előzetesen kitöltenek egy emailben átküldött kérdőívet.
Saját vizsgálataink során nemzetközileg standardizált  pszichológiai és gyógypedagógiai teszteket, fejlődési skálákat, alkalmazunk, amelyek során a gyermeket játékos helyzetben figyeljük meg,  a szülő jelenlétében. Ez általában egy-másfél órát vesz igénybe.

Csecsemő- és kisgyermekkorban a diagnosztika magába foglalja a finom- és nagymozgások felmérését, a szociális és érzelmi fejlődés , valamint a beszédfejlődés vizsgálatát. (pl a Denver II teszt).

Nagyobb gyerekeknél az iskolaérettség mérését is végezzük, valamint általános testséma, tartásmegfigyelését, nagymozgásbeli készségeinek, képességeinek szemrevételét is.
Lehetőség van a viselkedészavarok szűrésére, valamint az intelligencia szint (IQ) meghatározására.Vissza

Íratkozz fel hírlevelünkre