Pentru părinţi / Metode, terapii și activități

  • Kinetoterapie, dezvoltarea motricităţii

    Kinetoterapia complexă îi ajută pe copii să-şi cunoască mai bine propriul corp, să se integreze mai bine în mediul înconjurător şi să relaţioneze mai bine cu ceilalţi oameni.

  • Sfaturi în privinţa creşterii copilului

    Există familii cu copii, în care nu toate problemele pot fi soluţionate uşor, lucru valabil şi în cazul famillilor în care creşte un copil cu cerinţe educative speciale. În aceste cazuri, specialiştii noştri Vă pot ajuta în problemele legate de creşterea copiilor.

  • Consiliere psihopedagogică şi orientare şcolară

    Părintii pot cere asistenţă în legătură cu orientarea şcolară a copilului. În centrul nostru la cerere se fac teste de aptitudini scolare.

  • Asistenţă psihopedagogică

    În cadrul asistenţei psihopedagogice folosim diferite terapii instructiv-educative şi corectiv-compensatorii, în ordinea stimulării învăţării sociale a copiilor, astfel încât folosind metoda învăţării prin joc aceştia să-şi dezvolte capacităţi de cunoaştere, abilităţi de comunicare, maturitate socială şi activitate de joc.

  • Terapie prin teatru de păpuşi

    Folosirea teatrului de păpuşi în terapie este un mijloc de dezvoltare a exprimării şi a comunicării cu copiii şi adulţii, în cazul în care există dificultăţi în exprimarea verbală directă.

  • Meloterapie

    Datorita influenţelor sonore armonioase, meloterapia sau terapia prin muzică este folositoare în special pentru calmarea stărilor de nervozitate şi pentru calmarea emoţiilor.

  • Hidroterapie

    Terapia cu apa sau hidroterapia este cunoscută din cele mai vechi timpuri. Apa neutralizează efectele gravitaţiei, ajutând copilul să se mişte cu mai puţin efort.

  • Psihoterapie

    Este o modalitate de tratament cuprinzător, deliberat şi planificat, prin mijloace şi metodologii ştiinţifice, având un cadru clinic şi teoretic, centrată pe diminuarea sau înlăturarea unor simptome sau comportamente maladaptative, tulburări mintale sau stări de suferinţă psihosociale şi/sau psihosomatice şi reechilibrarea prin modificarea cauzelor acestor simpome/tulburări şi/sau uneori prin restructurarea personalităţii.

  • Terapie de familie

    Comportamentul copiilor este semnul cel mai clar pentru o disfuncţie a familiei în ansamblul său. Terapia familială încearcă să rezolve probleme individuale, prin încurajarea unei comunicări mai bune în familie.





Înscrie-te la newsletterul nostru