Tábor és projektzárás

Júlisban zárult a Komplex élményterápiás fejlesztés speciális nevelési igényű gyermekek számára II projektünk. Ennek keretén belül 40 gyermek részesült személyre szabott komplex fejlesztésben a  Mol Gyermekgyógyító programjának és a Prosperitas Vitae Egyesületnek köszönhetően a Csíkszentmároni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központban. A projektet párhuzamosan futó két táborral zártuk. A kicsik délelőtti programmal vettek részt csoportos gyógypedagógiai, gyógytorna, hidroterápiás, zenés  illetve kézműves foglalkozásokon, ahol a szüleikkel, segtőikkel együtt játszhattak, szerezhettek új élményeket, készségeket. Az idősebb gyermekek délutánba nyúló programmal jártak lovardába a lovas tevékenységekre illetve a szentmártoni székhelyre zenés, kézműves, medencés és személyiségfejlesztő foglalkozásokra, közös ebédre. A tábort és projektet most is az együtt eltöltött idő és ez alatt szerzett sikerek örömével, a búcsúzás szomorúságával és a jól végzett munka fáradtságával teli mosolyokkal  zártuk.

Ezúttal is köszönetet mondunk a Mol Gyermekgyógyító Programjának, a Csíkszeredai Megyei Sűrgősségi Kórháznak, a Kotormányi Kavalleria Lovasklubnak, a Központ munkatársainak és önkénteseinek, a szülőknek az együttműködésért, és hogy hozzájárultak az élmény létrejövéséhez!

Prosperitas Vitae MOLKözösségért Alapítvány Mol gyermekgyógyító Program

 

Iskola másként a Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központban

    Április 18 és 21 között kicsik és nagyok -összesen 6 csoport- látogatta meg Központunkat. Az óvodáskorú látogatóink az újrahasznosítás jegyében készítettek maguknak ceruzatartókat és játékos formában gyakorolhatták a szelektív hulladékgyűjtést tornatermünkben. Az iskoláskorú vendégeink pedig, betekinthettek  tevékenységeinkbe, megismerkedtek a fejlesztést segítő eszközökkel, valamint belegondolhattak  a normálistól eltérően fejlődő gyermekek életvezetésével kapcsolatos egyes kérdésekbe és néhány jellegzetes  helyzetet meg is tapasztalhattak. fotoo fotoo2 fotoo3 fotoo4 fotoo5

Komplex élményterápiás fejlesztés speciális nevelési igényű gyermekek számára II

A Mol Gyermekgyógyító Programjának jóvoltából egyesületünk idén elindította a Komplex élményterápiás fejlesztés speciális nevelési igényű gyermekek számára II című projektet.
Ennek köszönhetően 28 gyermek számára folytatódnak a tavaly megkezdett terápiák. 12 gyermek számára idén első alkalommal  nyílt lehetőség a programban való részvételre. Az élményterápiás program a gyermekek  egyéni szükségleteit figyelembe véve, egyéni illetve csoportos gyógytorna, gyógypedagógia illetve pszichoterápiás ülések, tanácsadás, báb- és zeneterápia, egyéni illetve csoportos lovas foglalkozások formájában zajlik.
 A 40 gyermek idén is a kotormányi Kavalleria Lovasklub lovardájában, és a Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központban tanulhat újat a világról, és legfőképpen önmagáról, képességeiről. A projektet közös táborozással zárjuk június végén illetve július elején.

Közösségért Alapítvány Mol gyermekgyógyító Program MOL Prosperitas Vitae

Early Development and Rehabilitation Center Sanmartin

For some children’s development good parenting is not enough. In order for these children to develop to their fullest potential we can provide the special assistance they need. The Early Development and Rehabilitation Center Sanmartin came up for their help.

The Centre is supported by the PROSPERITAS VITAE ASSOCIATION. The organization was created primarily to fund professionals like psychologists and physiotherapists, to expand our activities in line with demand and to support early intervention as far as possible.

The Prosperitas Vitae  Association’s priority objectives are:

 

  • supporting the Early Child Development,
  • promoting the criteria and values of the healthy family and human life,
  • illness prevention

You can support our activity with the 2% of your income.230