Rólunk írták

Kihívás, kaland, egészség – Mezítlábas parkot avattak  Csikszentmártonban

A csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ karöltve a társ-, illetve segítő szervezetével a Prosperitas Vitae Egyesülettel elkészített egy 120 méter hosszú terápiásösvényt a Központ udvarán

György Erzsébet, www.erdely.ma

Mezítlábas park az egészséges lábakért

Felavatták szerdán a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ kertjében kialakított mezítlábas parkot. A főként a lúdtalpas gyerekek számára készült, de bárki által ingyenesen igénybe vehető parkot.

R. Kiss Edit, Csiki Hirlap, www.szekelyhon.ro

Továbbképzés a Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központban

Egy képzéssorozat első állomásaként egyhetes kurzust tartottak májusban a Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központban, amelyen Dr. Lakatos Katalin vezetésével a tervezett szenzomotoros terápia vizsgálati módszerét tanulhatták a résztvevők.

Sógor Enikő, Régió Magazin, 2011 június, www.scribd.com

Fejlesztő játékok pályázati úton

Egy nyertes pályázat keretében több mint harminc, különböző készségeket fejlesztő játékot tudott vásárolni a Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központ.

A központ mellett Sógor Enikő elnökletével működő Prosperitas Vitae Egyesület nevében Vitos Annamária pszichológus pályázott az ERGO – Erdélyi Gondolat Egyesületnél.

R.Kiss Edit, 2011 május 17, www.szekelyhon.ro

Szülőknek tartottak előadásokat

Előadássorozatot tart a héten a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központban, valamint Csíkszeredában a budapesti Bethesda Kórház két mentálhigiénés szakembere (Rideg Gyula és Németh Sándor) hivatásos nevelőszülőknek ill. a Csíki Anyák Egyesülete tagjainak.

R.Kiss Edit, 2011 április 22-26, Csíki Hírlap

Civil Bazár szombaton a Petőfi utcában

Civil Bazár keretében mutatkoznak be szombaton, április 9-én a csíkszeredai Petőfi utcában az adófizetők kétszázalékos felajánlásaira pályázó csíki civil szervezetek – a Csíki Hírlap, a Székelyhon.ro hírportál, a Zöld SzékelyFöld Egyesület és a Polgár-Társ Alapítvány közös kampánya keretében.

Kovács Attila, 2011 április 6.,www.szekelyhon.ro

Munka, optimizmus és gondok

Hosszú vajúdás előzte meg a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ megszületését, valamivel több, mint egy évvel a tevékenység beindulása után azonban már elmondható, hogy érdemes volt kitartani az intézmény létrehozása mellett.

R.Kiss Edit, 2011 március 10, www.szekelyhon.ro

Elkészült a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központ szennyvízcsatorna-hálózata

November 16-án Gergely András csíkszentmártoni polgármester jelenlétében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Demeter Ferenc, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetője átvette a befejezett munkálatot a Korai Fejlesztő Központnál.

Iochom Zsolt, 2010. november 17,www.szekelyhon.ro

Országos újdonság Csíkszentmártonban

Mintegy ötven gyermekkel dolgoznak a szakemberek Csíkszentmártonban, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által létrehozott Korai Fejlesztő Központban. A korai fejlesztés újdonság nálunk, …

Forró-Erős Gyöngyi, 2010.05.26, www.honline.ro

Korai Fejlesztő Központ gyermekeknek Csíkszentmártonban

Többszöri nekifutás után elindul a munka a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központban.

Hargita népe, Takács Éva, 2010 február 04, www.erdely.ma