Rólunk / Projektek

Aktuális Megvalósított
  • BGA – Magyar családok éve program – Gyermekút program – 2018 június – 2019 február

    A BGA által biztosított 35 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból egy olyan teljesen hiányzó űrt sikerül betölteni, amelyre nagy szüksége van az erdélyi közösségnek. A projekt folyamán több síkon igyekszünk az Egyesület tevékenységi körét bővíteni, egy egységes gyermekút programot kialakítani, amely során minden gyermeknek lehetősége nyílik időben eljutni szakemberhez.

  • BGA Meghívásos – Konferencia és szűrés a korai felismerésért 2018 március – 2019 február

    A projekt fő célja, hogy elindítsa az óvodás korú kiscsoportos gyermekek szűrését, ebben a projektben elsősorban az Alcsíki régió 8 óvodásának a gyermekeit fogják szakembereink felmérni egy minden fejlődési területre kitérő játékos teszt segítségével.

  • BGA Központi – Kis lépésekben a korai fejlesztésért 2018 március – 2018 december

    A projekt során 25 eltérő fejlődésű gyermek gyógypedagógiai fejlesztése zajlott központunkban, ezt kiegészítik a szülőcsoportok, valamint a pedagógusoknak tartott szakmai workshopok. A támogatásból egy multiszenzoriális szobát alakítottunk ki a Központban, ezzel is elősegítve a hozzánk járó gyermekek hatékonyabb fejlődését.

  • BGA Erdélyi – Miközben fejlődők élek is II – 2017 március – 2017 december

    A projekt során szakembereink gyógypedagógiai fejlesztést valamint intenzív fejlesztési heteket tartottak súlyos sérüléssel elő gyermekek számára, valamint a szülők számára.

  • BGA – Meghívásos pályázat – Virágzó közösségek a fejlődő gyermekért 2017 március – 2017 december

    A BGA támogatásával megvalósított projekt folyamán elsősorban olyan célokat valósítottunk meg, amelyeket egyesületünk nagyon fontosnak tart a sérült gyermekkel elő családok lelki fejlődésének elősegítésében.

  • MOL – A boldogságtól növekszünk – Kiegészítő élményterápiás foglalkozások a fejlődési rendellenességekkel élő gyermekek számára 2017 február – 2017 augusztus

    A pályázaton keresztül 40 a központunkba járó, eltérő fejlődésű gyermek számára biztosítottunk kiegészítő terápiákat az alapellátás mellé: báb és zeneterápiát, játékos – zenés tornát, 2 nyári tábort, valamint intenzív fejlesztő heteket.

  • MOL – Kombinált terápiák a lelki jólétért II 2016 február – 2016 augusztus

    A pályázaton keresztül 40 a központunkba járó, eltérő fejlődésű gyermek számára biztosítotunk kiegészítő terápiákat az alapellátás mellé: lovas terápiát, báb és zeneterápia.

  • MOL – Kombinált terápiák a lelki jólétért 2015 február – 2015 augusztus

    A pályázaton keresztül 40 a központunkba járó, eltérő fejlődésű gyermek számára biztosítottunk kiegészítő terápiákat az alapellátáa mellé: lovas terápiá, báb és zeneterápia.

  • BGA Központi – Startvonalnál, a korai fejlesztés Erdélyben – szakamai konferencia 2013 szeptember 1 – 2014 február 28

    A projekt által Egyesületünk sikeresen lebonyolított egy szakmai Konferenciát szerveztünk, amelyen több mint 200 szakember vett részt: orvos, gyógypedagógus, gyógytornász és óvodapedagógus.

  • BGA Erdély – Gyógyító, önépítő közösség- inkluzív oktatási módszerek 2013 szeptember 1 - 2014 február 29

    A projekt segítségével, a helyi érdekeltségű óvodapedagógusok és iskolapedagógusok számára tartottunk képzést a korai fejlesztés felismerés fontosságáról.

  • MOL – Szivárvány terápia 2013 január – 2013 augusztus

    A projekt segítségével a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központba járó, 30 gyermek számára biztosítottunk az alapellátás mellet kiegészítő terápiát: báb és zane terápiát valamint hidroterápiát.

  • BGA Erdély – fejlesztő eszközök vásárlása 2012 május – szeptember

    A projekt segítségével az Egyesület eszköztárát bővítettük olyan eszközökkel, amelyek nélkül elképzelhetetlen a TSMT fejlesztés: gym labda, billenőlap, gördeszkák, matracok.

Íratkozz fel hírlevelünkre