Rólunk / Rólunk irták

 • A gyermekmentő szolgálat támogatásával a jelenleginél sokkal több csíki gyermek kaphat hathatós segítséget

  A gyermekmentő szolgálat támogatásával a jelenleginél sokkal több csíki gyermek kaphat hathatós segítséget

  A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) támogatása által a jelenleginél sokkal több fejlődési zavarral vagy más, fejleszthető rendellenességgel küzdő csíki gyermek kaphat segítséget – számolt be hétfői közös sajtótájékoztatóján az NGYSZ és a Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ.

 • Sokat tett a székelyföldi gyerekekért a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

  Sokat tett a székelyföldi gyerekekért a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

  A Hargita megyei egészségügy sokat köszönhet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgáltnak. Most a Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ, valamint a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ortopédia osztálya számára történtek fontos előrelépések az 1991-ben kezdődött kapcsolatnak köszönhetően.

 • A kora gyermekkori fejlesztés hazai lehetőségeit teremtenék meg

  A kora gyermekkori fejlesztés hazai lehetőségeit teremtenék meg

  A fejlődési rendellenességek koragyermekkorban történő felismerése meghatározó lehet mind az érintett, mind pedig családja életminőségének jobbá tételében. A fizikai vagy szellemi fogyatékosságok nagy része hatékonyan gyógyítható a gyermek életének első évében, kiemelten az első hat hónapban. A tőlünk nyugatabbra található országokban elért eredmények azt igazolják, hogy azok a gyermekek, akiknek fejlesztésével idejekorán foglalkozni kezdenek, nagyobb valószínűséggel élhetnek teljes életet. Romániában még nem ismerték fel a korai fejlesztésben rejlő lehetőségeket, miközben szomszédainknál (Magyarországon és Moldovában) már jogszabályban garantálják a korai fejlesztés elérhetőségét.

 • Jobb megalapozni az egészséget, mint később javítgatni, ami elromlott

  Jobb megalapozni az egészséget, mint később javítgatni, ami elromlott

  Az egészségügy, oktatás, gyermekvédelem, korai fejlesztés területén dolgozó szakemberek, civil szervezetek képviselői és szülők vesznek részt azon a hétvégi konferencián, melynek célja, hogy a korai fejlesztést minél több rászoruló gyermek számára elérhetővé tegyék, és a politikai döntéseket is megpróbálják ebbe az irányba befolyásolni.

 • A gyermekek korai fejlesztését célzó szolgáltatások javítását szorgalmazza a Prosperitas Vitae Egyesület

  A gyermekek korai fejlesztésének fontosságát, a hároméves korig nyújtott szolgáltatások javításának szükségességét és egy országos korai intervenciós hálózat kialakítását szorgalmazta a Prosperitas Vitae Egyesület azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a korai intervencióról 2017. november 10-én, Csíkszeredában a civil, a szakmai és politikai szféra részvételével szervezett.

 • Szintet lépnének a korai fejlesztés terén (Hargita megye)

  Szintet lépnének a korai fejlesztés terén (Hargita megye)

  A hétvégén Csíksomlyón szervezett szakmapolitikai konferenciát a fejlődő gyermekekért a Prosperitas Vitae Egyesület, amelyet 2010 szeptemberében, a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ társ-, illetve segítő szervezeteként hoztak létre.

 • Alternatív terápiákat támogatnak

  Alternatív terápiákat támogatnak

  A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Gyermekgyógyító program hetedik kiírásának pályázati eredményeit. A támogatást nyert civil szervezetek több mint 1000, fogyatékkal élő, krónikus betegségben szenvedő vagy súlyos betegségből lábadozó gyermek számára szerveznek különböző alternatív terápiás foglalkozásokat.

 • „Imádják a gyerekek a lovas terápiát”

  „Imádják a gyerekek a lovas terápiát”

  Alcsíki és csíkszeredai, speciális nevelést igénylő gyermekek vesznek részt a Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ pénteken záruló táborában, amelyet egy több hónapos, élményterápiás program részeként szerveztek meg.

 • A gyermekek egészséges és eltérő fejlődéséről

  Szeptember középéig várják szülők, pedagógusok, pszichológusok jelentkezését a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ támogatására létrehozott Prosperitas Vitae Egyesület képzésére, amelyen a gyermekek egészséges és eltérő fejlődéséről szerezhetnek elméleti és gyakorlati ismereteket – tájékoztatott Sógor Enikő.

 • Együtt a korai fejlesztésért

  Együtt a korai fejlesztésért

  A Prosperitas Vitae Egyesület a korai fejlesztés népszerűsítését és állami elfogadását tűzte ki célul. Az ennek érdekében megfogalmazott petíció aláírásával a szatmáriak is támogathatják az ügyet.

 • Együtt a korai fejlesztésért

  Együtt a korai fejlesztésért

  A Prosperitas Vitae Egyesület a korai fejlesztés népszerűsítését és állami elfogadását tűzte ki célul. Az ennek érdekében megfogalmazott kérvény aláírásával bárki az ügy mellé állhat.

Íratkozz fel hírlevelünkre